• ACTIVITEITEN 2012

   

  • ZATERDAG 5 EN ZONDAG 6 MEI 2012

   Tweedaagse uitstap BastogneBeste WVL'ers,
   op zaterdag 5 en zondag 6 mei trekken we er opnieuw op uit. Ditmaal gaan we 2 dagen naar Bastogne.
   Onder begeleiding van onze gespecialiseerde gids, Reg Jans, doen we een mix van de Band of Brothers tour en de American highlight tour.
   Zorg alvast voor stevige wandelschoenen. We zullen dus ook veel in- en uit moeten stappen. In principe komen er geen extra kosten bij voor musea, daar we enkel het museum in de kazerne gaan bezoeken, en dit is normaal gratis.
   Hoe regelen we dit praktisch?
   We spreken op zaterdag 5 mei 2012 om 7u00 op de parking van de parochiezaal in Linkhout. We huren 2 busjes voor 9 personen per busje om de gegidste tocht vlotter te laten verlopen. Zelf rijden we ook nog met 1 of 2 auto's aangezien bij de gids ook nog 7 personen mee kunnen.
   Als iedereen aanwezig is, vertrekken we naar Bastogne, waar we om 9u00 de tour aanvangen. Je kan zelf voor een kleine versnapering zorgen voor onderweg, aangezien we enkel 's middags stoppen voor een lunch. Om 17u00 loopt de tour normaal af en kunnen we ons inchecken in ons hotel.
   Voor het avondeten moeten we nog kijken of we een restaurant voor iedereen reserveren, of iedereen vrij is om te gaan waar hij/zij wil.
   Iedereen zorgt dan dat hij op zondag om 8u50 in Bastogne op de Place McAuliffe fris en monter klaar staat voor dag 2 van de tour. Ook deze duurt tot 17u00 en 's middags is er een lunchpauze voorzien.
   Wat kost dit?
   We vragen 75 euro voorschot per persoon. Deze mag je overschrijven op ons rekeningnummer 652-8152731-60. De totale prijs gaat rond de 85 à 100 euro per persoon zijn, naargelang de prijs van het hotel en het vervoer.
   Indien je in het nieuwe jaar nog geen lid bent, vragen we ook 5 euro lidgeld extra.
   Inschrijven = betalen. Gelieve dit DEZE WEEK te doen, aangezien we slechts een zeer beperkt aantal personen kunnen meenemen op deze trip.
   Stuur een mailtje naar mij (Nick) als je meewil en schrijf dan ook meteen het geld over.
   Voor meer info mag je mij ook altijd contacteren via mail of gsm (0496/72.74.33).
   Met vriendelijke groeten,
   Het WVL-bestuur

   DONDERDAG 24 MEI 2012

   Bezoek Alex Jenkins Beste WVL'ers,
   op donderdag 24 mei worden wij vereerd met het bezoek van flight lieutenant Alex
   Jenkins, de piloot van de Avro Lancaster die in de nacht van 20 op 21 februari 1945 neergeschoten werd boven het gebied Linkhout/Zelem en neerstortte in de Goeren. Hij was de enige overlevende van dit vreselijke voorval.
   Dankzij War Visitors Linkhout en Rudy Kenis is dit onderwerp het voorbije anderhalf jaar terug enorm onder de aandacht gekomen.
   Na enkele contacten via e-mail, en na onder andere de renovatie van het Lancaster-monument, beslisten Alex Jenkins, ondertussen bijna 88 jaar, en zijn 9 jaar jongere echtgenote Pauline om Linkhout voor een laatste keer te bezoeken.
   We zijn dan ook enorm trots om onze War Visitor Linkhout-leden uit te nodigen voor deze unieke gelegenheid.
   U bent welkom in het gemeentehuis van Lummen vanaf 13u30, waar een kleine receptie zal plaatsvinden in samenwerking met de gemeente Lummen.
   Na deze receptie gaan we naar het Lancaster-monument in de Goeren, omstreeks 14u30, waar Alex Jenkins een laatste groet zal brengen?
   We hopen u daar allen te zien, om deze oorlogsveteraan te eren.
   Met vriendelijke groeten,
   Bestuur War Visitors Linkhout

   ZATERDAG 10 NOVEMBER 2012

   11 novemberherdenking Op zaterdag 10 november vindt de 11 novemberherdenking in Linkhout plaats. Dit is
   het programma:
   09u30 samenkomst aan het Lancastermonument
   10u00 Samenkomst in O.C. de Link
   10u30 Eucharistieviering
   11u30 Plechtigheid aan het monument
   Receptie in O.C. de Link
   Met vriendelijke groeten
   Het WVL-bestuur
  • ZATERDAG 8 DECEMBER 2012

   Uitstap Fort van Breendonk Beste WVL'ers
   op zaterdag 8 december 2012 trekken we met het WVL naar het fort van Breendonk.
   We komen om 12u50 samen aan het jeugdhuis in Linkhout waar we ten laatste om 13u00 vertrekken. We rijden met eigen wagens naar het fort.
   Om 14u00 worden we rondgeleid door een gespecialiseerde gids. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur. Denk eraan dat het begin december is en dat het wel eens koud zou kunnen zijn buiten!
   De prijs per persoon bedraagt 10 euro. U mag deze contant betalen aan iemand van het WVL-bestuur of u mag uw inschrijvingsgeld overschrijven op ons rekeningnummer (652-8152731-60) met vermelding van 'Breendonk' en de namen van de in te schrijven personen.
   Uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van uw betaling. Na het bezoek willen we ergens in de buurt van Linkhout een restaurant reserveren om samen iets te gaan eten. Indien jullie willen meegaan, gelieve dit dan bij de inschrijving te vermelden.
   Met vriendelijke groeten
   Het WVL-bestuur