• ACTIVITEITEN 2011

   

  • ZATERDAG 2 APRIL 2011

   Daguitstap Flanders FieldsOp 2 april trekken we er voor een eerste maal op uit. De trip gaat richting Westhoek waar we beginnen met een bezoek aan het museum In Flanders Fields.
   's Middags krijgt iedereen ruim de tijd om iets te gaan eten op de markt in Ieper. Namiddag trekken we met een gids rond in Ieper die ons naar enkele interessante plaatsen brengt:
   De Ieperboog NOORD Langemark - Passendale
   Tijdens deze rondrit maken we kennis met de gasaanval van 1915. We verkennen de omgeving van Passendale waar de geallieerde legers in onmenselijke omstandigheden in 1917 een infanterieaanval op de Duitse linies lanceerden.
   We starten onze tocht met een bezoek aan Essex Farm Cemetery en de gerestaureerde verbandpost waar John McCrae werkte. Deze Canadese dokter schreef het beroemde gedicht ‘In Flanders Fields'. Daarna trekken we naar de frontlijn en nemen een kijkje in de Yorkshire Trench en Dug-out. Een unieke gelegenheid om eens doorheen een loopgracht te wandelen. Via de Duitse begraafplaats in Langemark rijden we naar de grootste Britse dodenakker Tyne Cot Cemetery in Passendale. Van hieruit overzien we het slagveld van 1917 en genieten van dit onovertroffen staaltje van Britse tuinarchitectuur. Via Zonnebeke en de Franse begraafplaats Charles de Potyze keren we terug naar Ieper.
   's Avonds gaan we nog naar The Last Post onder de Menenpoort, en hierna is het de bus op richting Linkhout.
   Inschrijven kost 25 euro per persoon + 5 euro lidgeld (indien je nog geen lid bent) en kan je storten op rekeningnummer 652-8152731-60. Stuur een mailtje naar nick@warvisitorslinkhout.b e om je inschrijving te bevestigen. Als je nog lid moet worden, vul dan ook het formulier in op de Lid worden-pagina op de website.
   LET OP: SCHRIJF JE IN VOOR 10 JANUARI 2011!!!!!!
   Schrijf je nu in op de WVL-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuws en activiteiten.
   Het WVL-bestuur

   ZATERDAG 17 SEPTEMBER 2011

   Renovatie Lancaster monument Beste WVL'ers,
   op zaterdag 17 september 2011 gaan we het Lancaster monument renoveren. Alle leden die willen helpen zijn welkom. Ook andere mensen die een handje willen toesteken, zijn uiteraard welkom. 's Avonds doen we een barbecue vlakbij het monument.
   Inschrijven is verplicht, daar we zelf vlees en groenten zullen voorzien. Er wordt ook een kleine bijdrage gevraagd voor de barbecue. Meer info hierover volgt nog.
   Inschrijven kan via e-mail of telefoon bij Nick (nick@warvisitorslinkhout. be of 0496/72.74.33).
   U kan zelf ook ideeën geven over hoe we het best het werk kunnen aanpakken, of ideeën over de wijze van renoveren.
   We gaan ook regelmatig een werfvergadering houden, zodat je op de hoogte kan blijven van de voorbereidingen. Mensen die iets kennen van het bouwen en renoveren, zijn altijd welkom om ons te komen helpen denken. Neem contact op met de voorzitter als je geïnteresseerd bent om te komen.
   Zodra we over nog meer info beschikken over deze activiteit, brengen we u op de hoogte.
   Met vriendelijke groeten,
   Bestuur War Visitors Linkhout

   ZONDAG 13 NOVEMBER 2011

   11 novemberherdenking + inhuldiging Lancaster monument Om 9u00 is de inhuldiging, nadien gaan we naar de kerk voor een korte viering, daarna wordt er een krans aan het monument tegenover de kerk gelegd en tenslotte iets drinken in het jeugdhuis.
   Met vriendelijke groeten
   Het WVL-bestuur
  • ZATERDAG 10 DECEMBER 2011

   Uitstap Fort van Eben-Emael Op zaterdag 10 december 2011 trekken we er nog eens op uit. Ditmaal bezoeken we het fort van Eben-Emael, een voormalig Belgisch militair verdedigingsfort.
   We doen een binnenrondleiding van ongeveer 2,5 uur en daarna nog een buitenrondleiding van ongeveer 1 uur. We raden jullie aan je warm aan te kleden aangezien het best koud kan zijn in het fort, en buiten uiteraard ook. Je doet ook best degelijk schoeisel aan voor de rondleiding buiten. De plaatselijke cafetaria zal helaas ook niet open zijn, aangezien we een privé-afspraak hebben die dag. Indien je wenst kan je dus best zelf een flesje drank meenemen.
   Indien je mee wenst te gaan, schrijf je dan in bij Nick (nick@warvisitorslinkhout. be, 0496/72.74.33).
   De prijs voor deze uitstap bedraagt 7 euro per persoon (+ 5 euro lidgeld indien je nog geen lid bent). We gaan met eigen vervoer naar het fort. Vertrekuur is ten laatste om 12u20. We komen samen om 12u10 op de parking van het jeugdhuis in Linkhout.
   Je mag je 7 (of 12) voor niet-leden) euro inschrijvingsgeld overschrijven op ons rekeningnummer 652-8152731-60 met vermelding van je naam en ‘fort Eben-Emael’ of je bezorgt je inschrijvingsgeld aan Nick.
   Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt!
   Met vriendelijke groeten
   Het WVL-bestuur