• ACTIVITEITEN 2019

   

  • WOENSDAG 20 FEBRUARI

   74e herdenking Lancastercrash Linkhout

   Beste WVL’ers
   Op woensdag 20 februari is het reeds 74 jaar geleden dat de Avro Lancaster AR°F² neerstortte in Linkhout. We gaan deze trieste gebeurtenis dan ook even herdenken met onze vereniging.
   Om 19u15 komen we samen op de parking van JH D'Addarios in Linkhout. Van hieruit wandelen we met fakkels naar het monument in de Mierenbergstraat.
   Aan het monument houden we een heel korte en serene ceremonie, met een drankje achteraf en wandelen we gezamenlijk terug naar het centrum van Linkhout.
   Met vriendelijke groeten
   Het WVL-bestuur

  • DONDERDAG 4 T.E.M. ZONDAG 7 APRILVierdaagse uitstap Frankrijk

   Beste WVL’ers,
   van donderdagmorgen 4 april tot en met zondag 7 april trekken we er enkele dagen op uit naar Frankrijk. Onze hoofdbestemming is het verwoeste dorpje Oradour-sur-Glane in de Limousin in Frankrijk. In dit dorp werden op 10 juni 1944 maar liefst 642 mensen door de SS vermoord, de jongste was pas enkele maanden oud, de oudste was 90 jaar. Slechts 6 personen wisten dit drama te overleven. Het dorp werd platgebrand, maar tot op vandaag staan de ruïnes nog altijd naast het nieuwe dorp dat opgebouwd werd na de oorlog. Deze plaats is absoluut de moeite om te bezoeken, een bezoek dat je nooit zal vergeten.
   Op onze weg naar Oradour-sur-Glane houden we op donderdag halt in Meaux, waar we het nieuwe Musée de la Grande Guerre zullen bezoeken, het grootste aan WO1 gewijde museum ter wereld. ’s Avonds zullen we overnachten in Orléans.
   Op vrijdag bezoeken we het verwoeste dorp van Oradour-sur-Glane en ’s avonds overnachten we in de grootste stad van de regio, Limoges.
   Op zaterdag rijden we terug noordwaarts en bezoeken we het Chateau de Chenonceau, een kasteel dat dateert van 1432 en prachtig gelegen is in de Loirevallei. ’s Avonds zullen we overnachten in het Franse stadje Chartres.
   Op zondag houden we nog een stop op een andere iconische plaats, het Bois de l’Armistice in Compiègne waar op 11 november 1918 het einde van Wereldoorlog 1 werd ondertekend door middel van een wapenstilstand. Op 22 juni 1944 tekenden de Fransen hier dan weer een vernederende wapenstilstand met Duitsland. Na dit bezoek rijden we terug naar Linkhout.
   Kostprijs van deze uitstap bedraagt tussen 250 en 280 euro per persoon. Inbegrepen zijn de bezoeken, overnachtingen met ontbijt en vervoer.
   Inschrijven kan vanaf komende zondag 13 januari 2019 om 09u00. De voorwaarden zijn opnieuw dezelfde als vorig jaar: Het lidgeld dient betaald te zijn in de maand januari 2019. Diegene die in januari betaald hebben, krijgen voorrang bij de inschrijvingen op de uitstap. Indien de uitstap nog niet vol zit, kan er nadien nog, mits betaling van het lidgeld, ingeschreven worden. We werken op 13 januari vanaf 09u00 volgens het ‘first come, first serve’ principe. Zit de activiteit vol, dan kom je op een wachtlijst. Indien de activiteit niet binnen de 10 dagen is betaald door iemand, verliest deze persoon zijn of haar plaats en krijgt de volgende op de wachtlijst de kans zich in te schrijven. Inschrijven kan tot en met zondag 17 februari 2019.
   Wij kijken er alvast naar uit!
   Het WVL-bestuur

  • ZATERDAG 5 OKTOBER

   Daguitstap Waterloo Beste leden
   Op zaterdag 5 oktober gaan we iets meer terug in de tijd en trekken we naar Waterloo.
   Meer info over deze uitstap volgt binnenkort.
   Met vriendelijke groeten
   Het WVL-bestuur
  • ZATERDAG 19 OKTOBER

   Lancaster Liberation Party V Beste leden
   Op zaterdag 19 oktober toveren we Linkhout weer om naar de jaren 40-45 voor onze vijfde Lancaster Liberation Party.
   Binnenkort meer info.
   Met vriendelijke groeten
   Het WVL-bestuur
  • ZATERDAG 9 NOVEMBER

   11 novemberherdenking Beste leden
   Op zaterdag 9 november vindt de 11 novemberherdenking in Linkhout plaats.
   Meer info binnenkort op onze website en Facebook.
   Met vriendelijke groeten
   Het WVL-bestuur
  • NOG TE BEPALEN

   Daguitstap Hasselt Beste leden
   Binnenkort meer info.
   Met vriendelijke groeten
   Het WVL-bestuur