75ste herdenking Lancastercrash ~ 22.02.'20

Beste WVL’ers 
Op donderdag 20 februari 2020 is het reeds 75 jaar geleden dat de Avro Lancaster AR°F² neerstortte in Linkhout. We zullen deze gebeurtenis gedenken met een herdenking op zaterdag 22 februari 2020, in het bijzijn van familieleden van de bemanning.
• 14u30 we houden een kleine ceremonie aan de zes graven op de gemeentelijke begraafplaats Kruisveld, Sint-Truidersteenweg, 3500 Hasselt (samenkomst 13u30 OC De Link)
• 16u00 receptie in OC De Link, Linkhoutstraat 194, 3560 Linkhout
• 17u00 vertrek naar het Lancaster monument in de Mierenbergstraat, Linkhout
• 17u30 opening van de officiële ceremonie aan het Lancaster monument
• 18u30 einde van de officiële ceremonie
• 19u15 barbecue in OC De Link, Linkhout (inschrijven kan via -email naar info@warvisitorslinkhout.be en betalen van 20 euro per persoon op ons rekeningnummer BE73 7310 4459 9460 BIC KREDBEBB. In deze 20 euro zit inbegrepen: 3 stukken vlees, groenten, sauzen en brood.


 

 

 

 
Wij zouden vereerd zijn indien u aanwezig kan zijn op deze ceremonie om deze helden te eren die tijdens Wereldoorlog 2 hielpen met de bevrijding van Europa. Indien u nog verdere vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren. .

Met vriendelijke groeten 
Het WVL-bestuur

Driedaagse uitstap Verdun ~ UITGESTELD

Beste WVL’ers, 
van vrijdagmorgen 3 april tot en met zondag 5 april bezoeken we de slagvelden van Verdun en de Argonnenstreek. We brengen twee dagen door met een gespecialiseerde gids en één dag stippelen we zelf uit.
Kostprijs en verdere info wordt binnenkort bekendgemaakt. Denk er aan dat de voorwaarden opnieuw dezelfde zijn als vorig jaar: Het lidgeld dient betaald te zijn in de maand januari 2020. Diegene die in januari betaald hebben, krijgen voorrang bij de inschrijvingen op de uitstap. Indien de uitstap nog niet vol zit, kan er nadien nog, mits betaling van het lidgeld, ingeschreven worden. We werken volgens het ‘first come, first serve’ principe. Zit de activiteit vol, dan kom je op een wachtlijst. Indien de activiteit niet binnen de 10 dagen is betaald door iemand, verliest deze persoon zijn of haar plaats en krijgt de volgende op de wachtlijst de kans zich in te schrijven.  
Wij kijken er alvast naar uit! 
Het WVL-bestuur

Weekend Ardennen ~ UITGESTELD

Beste WVL’ers, 
Tijdens het weekend van 21 en 22 november 2020 gaan we nog eens op stap met onze vertrouwde huisgids en dorpsgenoot Reg Jans. Hij zal ons heel wat nieuwe dingen bijbrengen over Wereldoorlog 2 in de Ardennen. Binnenkort meer info.
Wij kijken er alvast naar uit! 
Het WVL-bestuur