74ste herdenking Lancastercrash ~ 20.02.'19

Beste WVL’ers 
Op woensdag 20 februari 2019 is het reeds 74 jaar geleden dat de Avro Lancaster AR°F² neerstortte in Linkhout. We gaan deze trieste gebeurtenis dan ook even herdenken met onze vereniging.
Om 19u15 komen we samen op de parking van JH D'Addarios in Linkhout. Van hieruit wandelen we met fakkels naar het monument in de Mierenbergstraat. 
Aan het monument houden we een heel korte en serene ceremonie, met een drankje achteraf en wandelen we gezamenlijk terug naar het centrum van Linkhout.
Met vriendelijke groeten 
Het WVL-bestuur

Vierdaagse uitstap Frankrijk ~ 04.06.'19 t.e.m. 09.06.'19

Beste WVL’ers, 
van donderdagmorgen 4 april tot en met zondag 7 april trekken we er enkele dagen op uit naar Frankrijk. Onze hoofdbestemming is het verwoeste dorpje Oradour-sur-Glane in de Limousin in Frankrijk. In dit dorp werden op 10 juni 1944 maar liefst 642 mensen door de SS vermoord, de jongste was pas enkele maanden oud, de oudste was 90 jaar. Slechts 6 personen wisten dit drama te overleven. Het dorp werd platgebrand, maar tot op vandaag staan de ruïnes nog altijd naast het nieuwe dorp dat opgebouwd werd na de oorlog. Deze plaats is absoluut de moeite om te bezoeken, een bezoek dat je nooit zal vergeten. 
Op onze weg naar Oradour-sur-Glane houden we op donderdag halt in Meaux, waar we het nieuwe Musée de la Grande Guerre zullen bezoeken, het grootste aan WO1 gewijde museum ter wereld. ’s Avonds zullen we overnachten in Orléans. 
Op vrijdag bezoeken we het verwoeste dorp van Oradour-sur-Glane en ’s avonds overnachten we in de grootste stad van de regio, Limoges. 
Op zaterdag rijden we terug noordwaarts en bezoeken we het Chateau de Chenonceau, een kasteel dat dateert van 1432 en prachtig gelegen is in de Loirevallei. ’s Avonds zullen we overnachten in het Franse stadje Chartres. 
Op zondag houden we nog een stop op een andere iconische plaats, het Bois de l’Armistice in Compiègne waar op 11 november 1918 het einde van Wereldoorlog 1 werd ondertekend door middel van een wapenstilstand. Op 22 juni 1940 tekenden de Fransen hier dan weer een vernederende wapenstilstand met Duitsland. Na dit bezoek rijden we terug naar Linkhout. 
Kostprijs van deze uitstap bedraagt tussen 250 en 280 euro per persoon. Inbegrepen zijn de bezoeken, overnachtingen met ontbijt en vervoer. 
Inschrijven kan vanaf komende zondag 13 januari 2019 om 09u00. De voorwaarden zijn opnieuw dezelfde als vorig jaar: Het lidgeld dient betaald te zijn in de maand januari 2019. Diegene die in januari betaald hebben, krijgen voorrang bij de inschrijvingen op de uitstap. Indien de uitstap nog niet vol zit, kan er nadien nog, mits betaling van het lidgeld, ingeschreven worden. We werken op 13 januari vanaf 09u00 volgens het ‘first come, first serve’ principe. Zit de activiteit vol, dan kom je op een wachtlijst. Indien de activiteit niet binnen de 10 dagen is betaald door iemand, verliest deze persoon zijn of haar plaats en krijgt de volgende op de wachtlijst de kans zich in te schrijven. Inschrijven kan tot en met zondag 17 februari 2019. 
Wij kijken er alvast naar uit! 
Het WVL-bestuur

Verrassingsuitstap ~ 28.07.'19

Beste WVL’ers
U kan zich nu inschrijven voor onze verrassingsuitstap op zondag 28 juli 2019. We gaan jullie die dag verrassen met enkele interessante plaatsen aangaande Wereldoorlog 2 en één niet wereldoorlog-gerelateerde plaats.
Prijs: De prijs voor deze uitstap bedraagt 20 euro per persoon. In de prijs inbegrepen is de inkom van elk bezoek en de gidsen. Niet inbegrepen zijn: persoonlijke aankopen en middaglunch. We rijden zelf met de wagen, dus er worden ditmaal geen camionettes gehuurd. Iedereen kan dus best zo goed mogelijk gaan samen zitten.
Inschrijven: Inschrijven doe je via het e-mailadres info@warvisitorslinkhout.be. Gelieve binnen de 5 dagen je 20 euro te betalen op ons rekeningnummer BE73 7310 4459 9460 BIC KREDBEBB met vermelding van uw naam of namen en 'Verrassingsuitstap’. Uw inschrijving en betaling worden ook per e-mail bevestigd. Je bent pas ingeschreven als je een e-mail hebt gestuurd en betaald hebt. De plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap.
Indien je in januari nog geen lidgeld betaald hebt, en je zou je toch graag inschrijven, kan je je op de wachtlijst laten zetten. Indien er nog plaats over is, zullen wij je hierover informeren. We vragen je dan wel om alsnog 10 euro lidgeld te betalen.
Bij annulatie na de inschrijvingsdatum, worden alle kosten die niet meer herzien kunnen worden aangerekend.
Inschrijven kan tot en met zondag 14 juli.
Tijdens de middag gaan we (hopelijk) ergens in openlucht samen lunchen, gelieve dus ook je eigen lunchpakket mee te nemen.
We spreken op zondagmorgen om 7u45 af op de parking van de parochiezaal in Linkhout.
's Avonds gaan we ook samen ergens eten, dit is echter niet verplicht. Indien je mee wil, laat dat ons dan zeker weten zodat we ook voor u kunnen mee reserveren.
Met vriendelijke groeten
Het WVL-bestuur

11-11-11 herdenking ~ 09.11.'19

Beste leden
Op zaterdag 9 november vindt de 11 novemberherdenking in Linkhout plaats.
Meer info binnenkort op onze website en Facebook. 
Met vriendelijke groeten 
Het WVL-bestuur

daguitstap hasselt ~ 16.11.'19

Beste WVL’ers 
Op zaterdag 16 november maken we een korte verplaatsing. Die dag bezoeken we de Limburgse hoofdstad Hasselt waar we rondgeleid worden langs enkele historisch belangrijke plaatsen tijdens WOII. We zullen ook de Expo bezoeken over de bevrijding van Hasselt.
Binnenkort meer info.
Met vriendelijke groeten 
Het WVL-bestuur

75ste herdenking Lancastercrash ~ 22.02.'20

Beste WVL’ers 
Op donderdag 20 februari 2020 is het reeds 75 jaar geleden dat de Avro Lancaster AR°F² neerstortte in Linkhout. We gaan deze trieste gebeurtenis dan ook groots herdenken voor deze speciale verjaardag.
Binnenkort verneemt u meer info over deze herdenking.
Met vriendelijke groeten 
Het WVL-bestuur